Coach & Care is aangesloten bij:

Nederlandse Orde van BeroepscoachesThe European Association for Psychotherapy

The European Association for Gestalt Therapy

 

 
 
NVAGT 
 

‘De relatie in therapie’

Iedere relatie kent zijn goede en minder goede tijden. Vaak lossen problemen zich vanzelf op, maar het kan ook zijn dat dat niet gebeurd. Je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan, waar je in je eentje of samen niet uitkomt. Er ontstaan conflicten, of gevoelens van onbegrip waardoor je steeds meer afstand van elkaar lijkt te nemen. Ook al is de relatie vaak niet slecht, de groei is eruit. Op zo’n moment kan hulp van buiten je relatie uit de impasse helpen en de neerwaartse spiraal doorbreken.

In relatietherapie ligt het accent op de relatie, op de manier hoe de partners hun relatie vormgeven. Niet de individuele partners met hun eigen problemen, maar hun relatie staat dus centraal. Hierbij neemt de manier van communiceren een belangrijke plaats in, relatieproblemen zijn vaak vooral communicatieproblemen. Het bespreekbaar maken van je gevoelens, en het luisteren naar en begrip kunnen opbrengen voor de gevoelens van de ander is voor veel mensen heel moeilijk. In relatietherapie krijg je inzicht in je manier van communiceren, en kun je leren dit op een voor beide partners meer bevredigende manier te doen.

Bij Coach & Care (relatietherapie Utrecht) werken twee relatietherapeuten, Jacqueline en Jan, meestal in een tweetal met beide partners tegelijk. Dit heeft als groot voordeel dat zowel de vrouwelijke als de mannelijke belevingswereld van de relatietherapeuten even sterk vertegenwoordigd zijn, en ook kan de manier van communiceren tussen de relatietherapeuten als mogelijk voorbeeld dienen voor de partners.

Wij proberen altijd om op zo kort mogelijke termijn tot een intakegesprek te komen. Na een korte kennismaking worden de problemen geďnventariseerd. Hierna gaan we direct met de werkvraag aan de slag. Gemiddeld blijken mensen tussen de 4 en 12 sessies nodig te hebben.

   
 
 
 
 
  Jutfaseweg 251 (woonschip)
3522 HS Utrecht
Mob: 06-44838912 of 06 53124069
 
 

KvK-nummer Isis 30265197 KvK-nummer Limes 30271795